Двамата главни герои на хитовия телевизионен сериал "В обувките на Сатаната" ще бъдат увековечени с бронзови статуи в гр.Албъкърки, Ню Мексико, САЩ, съобщи Си Ен Ен.
Компания "Сони пикчърс телевижън" обяви предстоящото откриване на паметниците в прессъобщение. Бронзовите фигури на героите Уолтър Уайт и Джеси Пинкман, в чиито образи се превъплътиха актьорите Браян Кранстън и Арън Пол, са дело на скулптора Тревър Гроув. Те са подарени на града, в който се развива действието на сериала, от създателя на сериала Винс Гилиган и от "Сони", които разпространяват поредицата.
Статуите ще бъдат открити официално на 29 юли в конгресния център на Албъкърки. Очаква се в церемонията да се включат Гилиган, Кранстън, Пол и кмета на Албъкърки."В течение на петнадесет години, два телевизионни сериала и един игрален филм, Албъкърки бе чудесен с нас. Исках да върна жеста и да даря нещо", каза Гилиган в изявление.
Петте сезона на сериала "В обувките на Сатаната" са заснети в Албъкърки. Той проследява живота на гимназиалния учител Уолтър Уайт (Браян Кранстън), който е диагностициран с рак на белия дроб. С надеждата да осигури финансово бъдещето на семейството си, той започва да произвежда метамфетамини заедно със своя бивш ученик Джеси Пинкман (Арън Пол). Сериалът бе последван от поредицата "Обадете се на Сол" с предисторията на събитията, чиито последни епизоди се излъчват в момента в САЩ, както и от игрален филм на Нетфликс.
Продукциите бяха стимул за туризма в Албъкърки, няколко компании предлагат тематични турове и събития, вдъхновени от "В обувките на Сатаната".