Плантация с канабис е открита в двора на къщата на 38-русенец в Могилино при изненадваща акция на полицаи от Две могили.
Операцията по задържане на Борис Петров е проведена в четвъртък пообед по сигнал под надзора на Окръжна прокуратура. Мъжът живеел в края на селото и дворът му граничел с гората. Това му дало кураж да отглежда канабис необозпокояван от любопитни съседи и да си осигури солиден източник на доходи. През март засял половин декар от двора си с канабис и през май обрал първата реколта. При атаката на къщата в двора му зад къщата са намерени 40 растения канабис в различна фаза на развитие, обособени в лехи и гнезда с височина от 50 см до 1.40 м. 
При претърсването на къщата са открити около килограм и половина готова за продаване марихуана, поставена в стъклени буркани, в найлонови торби и в топчета от алуминиево фолио, както и две електронни везни. На мястото на батериите във фенерче и голямо осветително тяло били скрити 15 дози марихуана, готови за продажба на клиенти. Предполага се, че Борис вече е извършил продавал марихуана, тъй като част от бурканите с трева вече не били пърни догоре.
Задържаният не е известен на полицията. Постоянният му адрес е в Русе, но по-често се подвизавал в наследствения си имот в Могилино. След изтичането на първоначалното задържане за 72 часа в петък в късния следобед състав на Окръжния съд го остави зад решетките за постоянно до образуване на дело срещу него.