Футболистите на „Дунав“ ще излязат днес от 15.30 часа на Градския стадион за първия си мач от пролетния дял на първенството в „Б“ група. В навечерието на двубоя срещу гостите от „Банско“ „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Самир Мъстънов.

- Г-н Мъстънов, готов ли е „Дунав“ за победа в тази среща?
- Би трябвало. Водихме подготовка, която да разкрие възможностите ни за достигане до много важните три точки. Като за първи мач знам, че може би ще цари известно напрежение, но се надявам, че момчетата ще се отърсят бързо от него и ще играят освободено, смело, със самочувствие и вяра. Веднага искам да кажа, че очаквам силна подкрепа от нашите фенове. Всяко начало е трудно и ние се нуждаем от тях.
- Как стои въпросът с контузените Ивайло Раденцов и Михаил Милчев?
- Раденцов се чувства малко по-добре. Милчев мина днес /вчера/ през фитнестест, но отново почувства болки. Неговото положение е доста по-сложно.
- Наясно ли сте с групата за мача?
- Напълно. За разлика от друг път тя ще е по-голяма - от 20 души. Искам да се застраховам при положение, че Милчев и Раденцов няма да могат да участват в мача.
- Ясни ли са четиримата младежи до 21 години, които ще стартират като титуляри?
- Почти, но имена точно сега не ми се иска да споменавам.
- Разучихте ли добре отбора на „Банско“?
- Доколкото бе възможно. Получихме информация оттук-оттам. Съперникът дълго време бе на лагер в Турция и нямахме възможност да го следим отблизо. 
- Какво казва разузнаването?
- Че тимът на гостите е силен с много бързите си, повратливи и остри външни халфове. Футболът не е само нападение. Първо трябва да помислим за стабилни действия в отбрана, а после да хвърлим и всички сили в атаката.
- Говори ли ви нещо името на плевенския съдия Румен Христов?
- Не, не го познавам, нямам впечатления от него, вероятно става дума за млад рефер. Много се надявам, че след края на мача няма да говорим за съдийството.