Нахален софиянец е пратен на съд по бързата процедура заради арогантно държане и заплахи към патрул на КООРС. За случая съобщиха вчера пресцентровете на полицията и на Общината.
33-годишният Б.И. живеел на квартира в новата кооперация над офиса на СИбанк по „Борисова“, но често спирал лъскавото си ауди на тротоара. От паркираната кола вдигнали ръце както продавачките в магазините под блока, така и пешеходците, които трябвало да се изчакват при разминаване. Служители на КООРС правили забележки, пускали му и фишове, но Б.И. не плащал и продължавал да паркира там. В сряда вечерта той видял служител на КООРС по „Борисова“ и го заплашил със саморазправа, ако продължи да му пише фишове.
Още на другия ден обаче двама униформени от общинската служба отишли при паркираната на тротоара кола и тъкмо започнали да пишат поредната глоба, от третия етаж  Б.И. започнал да ги засипва с псувни и заплахи, че ще бъдат залети с вряла вода. Тъй като корсаджиите не му обърнали внимания, ядосаният софиянец слязъл долу и продължил да псува и да плаши със саморазправа. Единият корсаджия се обадил на шефа си за инцидента, а той сигнализирал в Първо РПУ. В това време Б.И. се качил в аудито си и със свистене на гуми изчезнал.
Полицаи успели да го открият в квартирата, съставили му акт за хулиганство и го пратили на съд. Магистратите му наложили 200 лева глоба. Надявам се това да успокои буйния мъж, защото разправиите с него са от две години, каза вчера за „Утро“ директорът на КООРС Светлозар Ненов.