35-годишен шофьор на мерцедес с чужди номера и без книжка от 8 години е арестуван, след като опитал да избяга от полицейска проверка и блъснал патрулка.     
Екшънът се разиграл около 23.30 часа в неделя. Екип на Второ районно патрулирал по бул. „Липник“ и видял, че един от стоповете на сив „Мерцедес Е 220“ не работи. Патрулката застигнала автомобила и при разминаване му подали сигнал със сирената и синята светлина на покрива да спре, но водачът продължил. Полицаите са го последвали и успели да го засекат в междублоковото пространство на блок „Иван Кръстев“ преди кръговото до бившия хлебозавод. Полицаите преградили изхода от блока със служебния автомобил, но беглецът направил опит да го заобиколи. Спрял, след като ударил предната броня и предния му капак.
При последвалата проверка е установено, че 35-годишният мъжът зад волана без книжка от отнемането и през 2014 година след изчерпването на контролните точки в талона. Освен това той не бил собственик на мерцедеса, а поставените на регистрационни табели били издадени на друга кола. Пробата за алкохол се оказала отрицателна, шофьорът отказал тест за дрога.
Мъжът е задържан в ареста с постановление на дежурния прокурор.