Мирослав Будинов бе посрещнат с особено внимание. Далеч преди първия съдийски сигнал той бе обект на интерес пред съблекалните на Градския стадион. Всички го поздравяваха, а той беше във видимо добро настроение.
„Завръщам се на хубаво място с добри спомени. Честно казано, имам да наваксвам с подготовката. Надявам се, че скоро ще съм в добра форма. Искам да помогна на този млад отбор“, каза Будинов за „Утро“.
А малко по-късно отговорникът по стратегическите въпроси във ФК „Дунав“ Деян Йорданов разкри за нашата медия подробности около привличането на Будинов, станало факт буквално на пожар преди контролата с „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
„Старши треньорът Мартин Цирков ни се обади със заявката, че има нужда от опитен нападател. Не че не търсехме такъв тип играч отдавна. Първоначалните ни опции бяха две - бургазлията Живко Петков и игралият за последно в „Спартак“ /Варна/ Иван Колев. Имахме разговори с тях, но ни отказаха. Тогава капитанът Диян Димов пое инициативата да потърси Будинов. Беше във вторник вечерта. На другата сутрин вече пътувах за София. Срещнах се с Миро и знаете ли колко време ни беше нужно да се разберем - точно две минути!“, разказа Йорданов за „Утро“.
По време на краткия разговор Будинов обяснил, че е размишлявал в няколко посоки - да сложи край на състезателната си кариера или да приеме три оферти - от „Литекс“, „Созопол“ и доскорошния му отбор „Крумовград“.
„Казах му, че млад отбор като „Дунав“ има нужда от опитен футболист с лидерски функции. Нямаше нужда да го убеждавам повече“, завърши Йорданов.