Кола и камион пропаднаха в квартал Долапите на кръстовището на ул.“Хан Тервел“ и ул.“Божурище“ в събота. Участъкът е асфалтиран след полагане на ВиК-тръби по проекта за канализация, но се оказва, че под земята тръбата е била скъсана и е подкопала асфалта.
Кабината на камион „ДАФ“ хлътнала, докато се изкачвал по ул. „Божурище“. За късмет на шофьора се подпряла на бетонна шахта от канализацията и това е предотвратило неочаквания и нежелан скок в дълбоката яма. Малко след това пропаднала и „Шкода Октавия“, под която асфалтът също поддал. 
Според живеещите в района, вибрациите от преминаващите тежки машини и недоброто слягане на пръстта са довели до коварното скъсване на водопровода. Започнал е невидим подземен теч, водата е отмила пръстта и се е получил своеобразен тунел, закрит единствено от 2-3 см асфалт.
Аварията дойде веднага след организираната от Община Русе среща на граждани с фирми, които изпълняват дейностите по големия проект за подмяна на водопровода и канализацията в Русе. На нея кметът Пенчо Милков призова гражданите да съдят ВиК за претърпени заради Водния цикъл имуществени щети.