Русенският окръжен съд призна решенията на властите на три европейски държави, с които четирима български шофьори са глобени за пътни нарушения.
По първото дело 21-годишен младеж от Мартен е санкциониран с 250 евро от властите в Нидерландия, след като през ноември миналата година държал в ръка мобилен телефон по време на шофиране.
По второто дело 45-годишен мъж от Басарбово управлявал камион на магистрала в Германия в неделя, когато това е забранено. Наложена му е санкция в размер на 120 евро, както и 28,50 евро разноски в рамките на производството.
Други двама български шофьори са глобени за шофиране с превишена скорост в Австрия.
При първия случай 27-годишен мъж е санкциониран със 150 евро. Той бил засечен да управлява автомобил с 33 км/час над допустимата скорост от 80 км/час.
При втория случай с 80 евро е глобен 41-годишен шофьор. Той управлявал превозното си средство с превишение 16 км/час над разрешените 80 км/час.
Русенският окръжен съд е разпоредил четиримата шофьори да платят левовата равностойност на наложените им глоби. Решенията могат да бъдат обжалвани пред Великотърновския апелативен съд.