Немският дискаунтър за търговия с текстил и дрехи за дома „KиK“ /“КиК Текстилиен“/ отваря магазин в Русе, за който вече набира персонал - управител и продавач-консултанти. От веригата не пожелаха да уточнят къде ще се намира магазинът, но почти всички нейни магазини в страната се намират в мол и може да се предположи, че новият магазин ще е под покрива на Мол Русе. Там е и най-доброто място за него. Веригата има по няколко обекта в София и Пловдив, като присъства още във Варна, Бургас, Велико Търново и др.                        
„КиК Текстилиен“ e верига с над 4000 магазина в Европа и близо 29 000 служители. Името й (на немски  „KiK“) идва от абревиатурата на мотото й „Kunde ist Konig“ („Клиентът е цар“).
70% от гамата на „KiK“ се състои от евтини текстилни продукти. Останалите 30% са нехранителни стоки. „KиK“ продава основно основни артикули, които се предлагат целогодишно и се купуват в големи количества. Компанията няма собствени производствени мощности и предлага стоки, произведени предимно в Азия, по-специално в Китай и Бангладеш.
Профилът на дискаунтъра предполага, че на русенския пазар той ще се конкурира основно с „Пепко“, тъй като полската верига предлага почти същия набор дрехи за цялото семейство и продукти за дома на ниски цени.