Русенската поп звезда Дивна Станчева поздрави с песен четирите момичета от баскетболния отбор на професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и техния треньор Стефан Стефанов. Дивна пя на благотворителната вечер, организирана в кафе-библиотека ВН, целта на която бе да се съберат пари за пътуването на младите спортистки до китайската столица Пекин. Както „Утро“ писа, баскет отборът на Икономическата спечели шампионската титла в републиканското ученическо състезание и Стефани Махова, Боряна Семкова, Ивон Горанова и Калина Пенева заминават през май за участие в първото световно първенство за ученици в Китай.
За да съберат средствата, необходими за пътуването /само билетите Букурещ-Пекин струват 6445 лева/, в училището започнаха дарителска кампания. Благотворителната вечер е едно от събитията в тази кампания, по време на което се продаваха картини, нарисувани от ученици в гимназията, и картички на деца от детска градина и Националното училище по изкуствата. В концерта се включиха и талантливи певици от студио „Икономов“ и вокалната група към ПГИУ.
650 лева са събрани от разпродажбата на картини и дарения в кафе-библиотека ВН, съобщиха вчера от училището, където очакват щедрост от спонсори и съмишленици.