Голямата новина е факт - Мирослав Будинов се завръща в „Дунав“! Тя бе потвърдена за „Утро“ от старши треньора на русенския отбор Мартин Цирков.
Вчера футболистът подписа договор и през следващата седмица може да излезе на терена в първия официален мач от първенството на Втора лига срещу „Литекс“ в Ловеч. Може би ще го видим на игрището още утре, когато дунавци ще изиграят последната си контрола срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Проверката на Градския стадион ще започне в 18 часа. Преди нея отборът ще бъде представен на феновете.
„Говорихме с Мирослав и той се съгласи да помогне. Стори ни се доста мотивиран. Каза, че е готов да се завърне и от чисто сантиментални подбуди. Все пак най-добрите му години минаха в „Дунав“. Мисля, че може да даде още на нашия отбор. Той е професионалист в истинския смисъл на думата. Състезателното му тегло не е мръднало. Освен това е интелигентен, спокоен и диалогичен човек. Имахме нужда от такъв тип централен нападател. Другият плюс е, че покрай опита и съветите му ще растат млади момчета като Александър Кирилов“, каза Цирков за „Утро“.
Старши треньорът коментира и контролата в сряда, когато „Дунав“ записа първа загуба - 1:2 срещу „Спартак“ в Плевен. Русенският отбор поведе с гол на Йордан Димитров, който се възползва от пробив и асистенция на Кристиян Тасков. Домакините направиха обрат през второто полувреме с голове на Преслав Антонов.
„За първи път в серията от контроли допуснахме повече положения пред нашата врата. Това никак не ми хареса. Разбира се, ние също имахме ситуации за нови голове. Джан Хасан остана сам срещу вратаря, Дани Братоев и Алекс Кирилов също пропуснаха да се разпишат. Иска ми се момчетата да си повярват и да бъдат по-смели“, заяви Цирков.
Той допълни, че всички футболисти са здрави с изключение на Теодор Костов.
„Иска ми се генералната репетиция в събота да мине пред колкото се може по-многобройна публика. Нашите футболисти трябва да усетят подкрепата на феновете“, пожела си старши треньорът.
„Дунав“ срещу „Спартак“ /Плевен/: Цветелин Енчев, Мартин Костадинов, Стоян Предев, Димитър Тодоров, Диян Димов, Никола Колев, Кристиян Тасков, Станислав Вълчев, Йордан Димитров, Джан Хасан /Винченцо Ангелов, Василен Марков, Георги Вълчев, Кристиян Господинов, Кристиан Върбанов, Преслав Петков, Денислав Минчев, Дани Братоев, Александър Кирилов/.