В началото на март след националния празник започва отдавна очакваната реконструкция на бул. „Тутракан“, съобщиха вчера от Общината.
На 4 март изпълнителите и местната власт ще информират за предстоящата временна организация на движение, която ще бъде въведена заради строителните дейности. Ще бъде оповестено как ще се движи градският транспорт в този район и всички останали въпроси, които интересуват гражданите и фирмите в Източна промишлена зона. 
Проектът се финансира с 9 млн. лева по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Румъния. Той ще се изпълнява от обединение „Русе инфра“, в което участват фирмите „Крис груп“, „Пътинженеринг“ и „Инжконсулт проект“. Предвижда се пътното платно от Захарна фабрика до ГКПП-Дунав мост да се разшири с по две ленти в двете посоки. Ще има нови тротоари, две кръстовища и подземната инфраструктура ще бъде подменена. По проекта ще бъде разработена обща база данни заедно с румънските партньори от Гюргево за събиране и обработване на информация за трафика. По трасето ще се монтират LED дисплей табла, които ще информират шофьорите за пътната обстановка.