Известната в близкото минало състезателка по свободна борба от „Юнак“ /Русе/ Елина Васева се изкачва устремно по съдийската скала. След като сложи край на състезателната си кариера, тя реши, че трябва да остане близо до любимия си спорт. И за рекордно кратко време стигна дотам, че този уикенд ще реферира схватки от Гран при на Испания с придобития си през 2019 година статут на международен арбитър.
Прави впечатление, че селекционерът на националния отбор Петър Касабов не повика за турнира нито една състезателка на „Юнак“. Нещо повече - Тайбе Юсеин ще излезе на тепиха в категория до 62 килограма. Другата опция бе звездата на русенския клуб Биляна Дудова.
Явно задочната борба с хватки извън тепиха коя от двете да е №1 у нас в тази категория продължава след скандала през март тази година. Тогава федерацията насрочи преборване между двете с цел да бъде определена титулярка за европейското в Будапеща. Юсеин не се яви за теста, а треньорският съвет реши, че тя трябва да пътува за унгарската столица. В знак на несъгласие легендарният Валентин Йорданов и Стефан Николов подадоха оставки като членове на УС. 
Съвсем наскоро Биляна победи Тайбе във финала на държавното първенство.