Един от символите на музикалното изкуство в Русе - детският хор „Дунавски вълни“ към Общинския детски център за култура и изкуство, кани на голям концерт в събота от 18.30 часа в зала „Филхармония“, предоставена безвъзмездно от директора на операта Пламен Бейков. Под диригентството на Весела Тодорова и клавирния съпровод на Гергана Вичева ще прозвучат популярни песни от български композитори, любими на няколко поколения деца. А децата канят бившите хористи и русенската публика да изпеят заедно по време на концерта „Родна песен нас навек ни свързва“.
Сред акцентите в програмата ще бъдат „Трилогия на свободата“ на Пол Хейли и специалното участие на бившите изпълнители от хора Андреана Николова, Глория Пенчева и Стилян Цветков, чиято житейска и творческа съдба е свързана завинаги с певческото изкуство и днес са сред най-обичаните солисти на Русенската опера. Другите двама солисти - Виктория Ангелова и Марио Николов, познати на публиката от последното издание на X Factor през 2017 г. , продължават своето развитие в популярната музика.
В празничния концерт, воден от младата актриса Радинела Тотева и Емил Тодоров - също бивши хористи на детския хор, ще вземе участие и Дамският камерен хор „Дунавски вълни“ към читалище „Ангел Кънчев 1901“ с пианист Елена Колева.