Тирове, опашки, малки сметища на всяка крачка, обтегнати до скъсване нерви и катастрофи - това е ежедневната картина в района на Дунав мост при Русе. И вчера колоната от изчакващи камиони беше няколко километра. Причината този път беше направената от възрастен шофьор катастрофа, който се врязал в ремаркето на румънски тир в района на Сръбчето.
Заради катастрофата движението в участъка по пътя Мартен-Русе бе спряно и така се оголи нелицеприятната гледка откъм банкета, която иначе остава скрита от колоните тирове. В тревната ивица и канавката е пълно с отпадъци, празни опаковки, бутилки, видя обективът на Русе Медия.
Дори и да се почисти, малко по-късно отново става същата грозна мизерия.
Но не това е най-мъчителното, а липсата на тоалетна. Има само една химическа на малкото кръгово до Свободна зона, но носещата се от нея смрад може да откаже да я ползва дори лишен от 99% от обонянието си човек.
Условията са еднакво тежки и за шофьорите, и за дежурящите полицаи. За един от постовете - този на малкото кръгово, от две седмици е поставена тента, но при температури над 30 градуса ползата от нея е като от декорация на пейзажа.
Положението е непроменено от прекалено много време. Време, в което институциите редовно обявяват, че търсят решение на проблемите с опашките около Дунав мост. Но добрите намерения не облекчават никого и напрежението расте заедно с летните температури.