Целенасочена полицейска проверка на автомобил от Бяла предотвратила довършването на телефонна измама за 20 000 лева. 
Във вторник предиобед на стационарния телефон на 76-годишен мъж от Бяла се обадил непознат, който се  представил за полицейски служител и започнал да разиграва познатата сценка - че иска помощ за залавяне на телефонни измамници. Разговорът продължил дълго, но накрая „полицаят“ успял да убеди възрастния мъж да събере всички налични вкъщи пари и да ги занесе в Русе, където на неработеща бензиностанция на входа на града щели да го чакат други полицаи.
Мъжът поел към Русе със семейната кола и 20 000 лева, но жена му силно се усъмнила, че нещо не е наред. Два пъти знънала на тел. 112 и я свързвали с дежурния полицай, но и двата пъти затворила, без да каже нищо, защото не била сигурна, че се свързва с полицията. Накрая се обадила направо в районното в Бяла и  разказала цялата история. 
Дежурният веднага се свързал с колегите си в Две могили, които реагирали светкавично. Спрели измамения на първия разклон за града, обяснили му цялата ситуация и предотвратили безследното изчезване на поредната спестена с труд и лишения от възрастни хора голяма сума пари.