Четирима състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ попаднаха в разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести за кадетки и кадети до 15 и 17 години. Отборът, воден от старши треньора на националния тим Иван Иванов, започва от днес подготовка в базата в Нови извор за предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе в Полша през месец август. 
Съставът за националния тим за кадети и кадетки беше оповестен след приключилото преди седмица Държавно лично първенство по вдигане на тежести, което се проведе в Русе. В него попадат четирима държавни шампиони от Русе - Рени Русева (кадетки до 17 години, категория до 45 кг), Мартин Станев (кадети до 17 години, категория до 49 кг), Джан Зарков (кадети до 17 години, категория до 55 кг) и Диян Ангелов (кадети до 15 години, категория до 61 кг). Заедно с тях в лагера се включва и един от двамата им лични треньори - Радослав Атанасов. 
Окончателният състав на отбора, който ще представя страната ни на шампионата на Стария континент за кадети и кадетки ще бъде определен в началото на август.