Единадесети ветерански международен турнир по водна топка купа „Иво Петров“ ще се проведе на 16 и 17 юли в плувен комплекс „Норд“ в Парка на младежта в Русе. Ще вземат участие 5 обора - „Тритон“ /Варна/, „София Мастърс“, „Палестра“ /Румъния/, „Рапид“ /Букурещ/ и „Локомотив“ /Русе/ - ветерани.
Откритият плувен комплекс „Норд“ в парка на младежта в Русе е единственият все още работещ басейн построен специално за водна топка с размери 33.33 на 20 м. Турнирният формат ще бъде мачове всеки срещу всеки, като за победа се присъждат 3 точки, а за равен 1 точка. Общият брой мачове, които ще се изиграят ще бъде 10.
Срещите ще се проведат по правилата на FINA Masters с размери на игрището 25 на 20 м с време за атака 35 секунди, а като времетраене - 4 части чисто време по 5 минути. Лицензирани съдии от България ще съдийстват на всички мачове. 
Турнирът се осъществява със съдействиетж на Община Русе, русенските фирми „Иберо Премиум“, „Мегакапитал“, „Ас-Строй“  и „Унико“ и под егидата на Българска Мастърс Федерация.