В събота преди контролата с „Локомотив“ /ГО/ на русенската публика ще бъде представен отборът на „Дунав“ за новия сезон във Втора лига, научи „Утро“. Срещата е насрочена за 18 часа на Градския стадион. Това ще е последният подготвителен двубой за избраниците на старши треньора Мартин Цирков пред стартовия двубой в първенството. Той е на 16 юли на терена на „Литекс“ в Ловеч от 20 часа.
Към досегашния тим, изнесъл на гърба си миналия сезон, се присъединяват няколко футболисти с опит в професионалния футбол. Защитникът Стоян Предев, халфът Никола Колев, дошлият от „Сливнишки герой“ Денислав Минчев и юношата на „Левски“ Мартин Петков се представиха добре в досегашните контролни мачове и Цирков остана доволен от тях.
„Със сигурност ще вдигнат нивото на отбора. Надявам се да имат решаващ принос и за психическата устойчивост на целия тим, тъй като младите момчета имат качества и потенциал, но в решителните мачове показват напрежение и скованост“, каза той. 
Единственият пост, за който наставникът на „Дунав“ все още не е намерил отговарящ на изискванията му играч, е на централния нападател. Молдовецът Андони е освободен веднага след лагера, тъй като не е показал нужните качества.
„Още търсим футболист за атаката, имаме нещо предвид, но до момента няма резултат. Явно ще го търсим до последно защото всички търсят голаджии, но такива няма и няма. Вчера звънях на един мениджър, а той ми казва „Ти си дванадесетият човек, който ме търси за нападател“, сподели Цирков.
Днес „Дунав“ играе поредния си приятелски мач в Плевен срещу местния „Спартак“. Срещата е от 18,30 часа.