Още един доскорошен волейболист на „Дунав“ няма да се върне в Русе. Договорът на Петър Христосков изтече отдавна и след като не му беше предложен нов контракт, ще играе от новия сезон за италианския „Ермгруп Палаволо“ /Сан Джустино/. Това е отбор, който ще дебютира в Серия А 3.   
„Искам да се изправя пред нови и големи предизвикателства и да стана по-добър играч. Сан Джустино е правилното място за постигане на тази цел“, казва Христосков пред клубния сайт.
„Утро“ провери и разбра, че става въпрос за полупрофесионален тим от третото ниво на волейбола в Италия. Състезателите на този отбор тренират 3 пъти седмично. През останалото време работят.
Новината, че няма кой да задържи основния реализатор на „Дунав“ през последната година, стана повод за ядни коментари в социалните мрежи.
„Пак ли ще правим нов отбор в последния момент?“, пита Петя Станева.
След три предишни огледални обстоятелства този път може и да няма отбор. А няма и фактор, който да каже: „Да, ще има тим дори при намален бюджет!“ Или: „Не, всичко приключи!“
Както е известно, основен спонсор на „Дунав“ през последните сезони е компанията „Линамар“ /бивша „Монтюпе“/. Не е яно дали се водят разговори с нейни представители и какво е отношението на шефовете й към волейбола.
Драмата е на път към трагична развръзка, защото пазарът е ошушкан и ако някой почне да прави селекция оттук нататък, ще трябва да опре, както се изрази бивш волейболист, пожелал анонимност, на „ентусиасти с бедна волейболна култура“.
Има и вариант при приет драстично късно, макар и скромен, бюджет „Дунав“ да разчита само на юноши. 
Но и в двата случая отборът ще е брашненият чувал на Суперлигата. 
Много жалко, защото Русе е на път да остане без единствения си елитен тим, при положение, че в нейния състав са Бургас /с два отбора!/, Дупница, Разлог, Пазарджик и Монтана!
Да припомним, че крайният срок за подаване на заявка за участие в Суперлигата е 15 юли.