55-годишен моторист загина след сблъсък с кола на изхода на Басарбово вчера в ранния следобед.
Лек автомобил „Опел“, управляван от жена, е излязъл от странична улица в селото на главния път за Русе. По думите на близки на шофьорката пред Русе Медия, до инцидента се е стигнало, защото жената не познава района, а знакът „Стоп“, който е поставен от нейна страна на кръстовището, е скрит сред растителност и няма видимост към него. Жената не е разбрала, че излиза на път с предимство и едва когато половината от автомобила е била на главния път, е видяла маркировката.
За нещастие в същото време вдясно от нея в посока Русе мотор „Сузуки“ е изпреварвал лек автомобил „Хонда“, по думи на очевидци - с много висока скорост. Мотористът не е имал възможност да избегне сблъсъка, закачил се е в предницата на опела, при което е загубил управление и излетял  от мотора. При падането си от около 40 метра разстояние е загинал на място. Моторът, останал без управление, е продължил и се блъснал в задната част на паркиран вдясно на тротоара „Форд Фокус“.
Пътуващите в хондата са разпитани и освободени, а движението по главния път бе блокирано до около 16.30 часа.
Това е втората пътна трагедия с моторист през последните няколко дни. В петък около 15 часа младеж загина в района на село Тетово. Според първоначалната информация товарен автомобил „Мерцедес“, движещ се в посока Кубрат, е предприел маневра към страничен път. Движещият се в същата посока зад него мотоциклет „Хонда“ го е застигнал и се е блъснал в него. На място е загинал водачът, а 18-годишната му спътничка е откарана в болница с фрактура на крака, без опасност за живота.