Маестро Максим Ешкенази за пореден път ще гостува в дунавския град, но този път като педагог. Той ще бъде заедно със своя ученик - младия американски диригент Укки Сачедина. Той ще дирижира симфоничния концерт на оркестъра на Русенската опера на 6 юли. Програмата включва Трета симфония от Йоханес Брамс и Четвърта симфония от Чайковски.
„В полезрението на диригента и педагог Максим Ешкенази отдавна присъства оркестърът на Русенската опера. Именно поради това той предпочете с концертната програма да открие безкрайните хоризонти на диригентското майсторство пред своя ученик - Укки Сачедина, заедно с майсторите-инструменталисти от Русенския симфоничен оркестър“, обясняват от Държавната опера в Русе.
Два дни по-късно, ва 8 юли, на площада пред сградата на Русенската опера ще се състои оперен галаконцерт-спектакъл „На гости в Малката Виена“. 
В него ще се включат солистите Даниела Караиванова, Теодора Чукурска, Владислава Гарвалова, Нели Петкова, Петя Цонева, Михаил Михайлов, Петър Костов, Иван Пенчев, Александър Баранов, Добромир Момеков и Теодор Петков, както и оркестърът на Русенската опера. 
Диригент ще бъде маестро Димитър Косев.
Програмата включва арии, дуети и ансамбли от Калман, Щраус-син, Лехар, Птичкин и Карастоянов.