За втори път тази година локомотивният завод „Експрес Сервиз“ организира специален Ден на отворените врати. Той ще се проведе на 9 юли, събота. Всички желаещи са поканени сутринта да дойдат на зелените релси пред цех „Ремонтен“ на завода.
Ще бъде представен изцяло модернизиран локомотив серия 52, като всеки ще има възможност да направи тестово каране. В празника ще се включи и последният акумулаторен локомотив с дистанционно управление на фирмата - ES3000. Посетителите ще имат възможността да се разходят с двата локомотива по релсите в завода.
От „Експрес Сервиз“ обещават да бъде особено весело за децата, които ще могат да управляват истински локомотив, както и да контролират локомотив с радио дистанционно управление.
„Всеки ще може да се запознае отблизо с идеите ни за модернизация и декарбонизация на жп транспорта. Ние сме екологични - единствените емисии в атмосферата ще бъдат от скарата, с която ще почерпим гостите. Каним всички да видят чистите ни и ефективни локомотиви, да разгледат завода, да видят как ремонтираме и произвеждаме нови локомотиви. Достъпът ще бъде свободен.
Каним всички жители на Русе и региона, всички приятели на жп транспорта и всички, заинтересовани от модернизацията и просперитета на България.
Каним също и чиновниците от ИА „Железопътна администрация“, за да кажат пред хората какви са обструкциите им по отношение на модерния, екологичен и ефективен жп транспорт“, казаха от „Експрес Сервиз“.