Поетът Борис Христов и художникът Милко Божков представят видео изложба по колекцията си „Салонът на природата“. Проектът е част от програмата на международния литературен фестивал „Столицалитература“, съобщават организаторите.
Темата на тазгодишното издание на форума са климатичните промени. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Столична община и Национален фонд „Култура”. Куратор на изложбата е поетът Иван Димитров, във видеото стиховете са прочетени от Александър Денков. 
„Салонът на природата“ излиза като книга през 2020 г. През месец ноември 2021 г. бе открита и експозиция със същото име в Софийска градска художествена галерия. Камъните са във фокуса на колекцията. Проектът представя стихове на Христов и творби, вдъхновени от тях, на Божков.
Борис Христов е поет, белетрист и сценарист на игрални, документални и анимационни филми. Милко Божков е български живописец и график с над 150 самостоятелни изложби в България и чужбина. Негови творби са притежание на Библиотеката на Конгреса в САЩ, Националната библиотека на Франция, Чешката национална галерия и частни колекции в чужбина. / ГН