Вихърът на политическата криза не пречи на необяснимото кадруване на министри в оставка в последния момент. След като соченият за доверен човек на Корнелия Нинова бивш депутат Георги Стоилов оглави „Свободна зона“, други двама шефове на държавни структури губят постовете си. Случайно или не и двамата са подчинени на министри от БСП - на икономическия Нинова и на земеделския Иван Иванов.                 

В сряда от директорската си длъжност в „Напоителни системи - Долен Дунав“, част от аграрното министерство, е освободено Миглена Трифонова. По неофициална информация, цитирана от Русе Медиа, на нейно място е назначен свързан с БСП човек от Търговище.
Предизвестие за освобождаване е трябвало да получи и директорът на Регионалната дирекция „Защита на потребителите“ Цветан Христов. Това е местната структура на Комисията за защита на потребителите, подчинена на Министерството на икономиката. Христов е бил привикан в София заедно с други свои колеги, но не са успели да му връчат документите за уволнение, тъй като се почувствал зле, напуснал сградата на министерството и е в болнични.