Националният отбор на България по волейбол за мъже под 18 години се класира за финала на Балканиадата в Сърбия. Тимът, воден от селекционера Виктор Карагьозов, победи домакините с 3:1 (20:25, 25:21, 25:20, 25:21) във втория полуфинал на надпреварата в Нови Сад.
Българите ще излязат срещу състава Турция в спора за златните медали. Представителите на южната ни съседка надиграха Молдова в другия полуфинал. Финалът ще се проведе тази вечер (2 юли) от 21:00 часа българско време. В мача за третото място на турнира отборът на Сърбия ще се противопостави на молдовците от 18:30 часа.
Сръбските волейболисти успяха да изненадат българските национали само в първия гейм. След добър старт България поведе с 4:2, но съперникът направи обрат. До края на гейма домакините диктуваха развоя и поведоха с 1:0.
В следващите три части българските момчета показаха възможностите си и не допуснаха повторение на ситуацията от първия гейм. Националите превъзхождаха съперника и останаха стабилни в най-важните моменти. До края те не изпуснаха инициативата и се поздравиха с крайното 3:1, което ги класира за финал.
Най-резултатен за България бе Александър Къндев с 19 точки, а Кристиян Титрийски добави 17 точки. Стилян Делибосов завърши с 13 точки в срещата със Сърбия.