Премиерата на новата книга на поетесата Весела Димова от Плевен се превърна в неповторим културен празник и среща на изкуствата – слово, музика и танц. "Мастило от череши" е 20-ата нейна лирична творба, събрала стотици почитатели, които изпълниха до краен предел залата на хотелски комплекс „Ростов”, за да присъстват на авторския й рецитал и получат автограф.
По професия Весела Димова е лекар - уважаван специалист по вътрешни болести и кардиология, но пише поезия от дете. Неслучайно един от емоционалните върхове на срещата бе стихотворението „Дишай!”, събрало овациите на публиката. Аудиторията аплодира много и стихове, посветени на внуците й – в Плевен и в САЩ, както и на българите, живеещи в чужбина.
Литературното събитие показа, че през годините Весела Димова е постигнала с творчеството си признанието на ценителите и днес е един от утвърдените автори в Плевен - член на Съюза на българските писатели и на Международния клуб на лекарите-писатели, с поезия, превеждана на различни езици -  руски, английски, румънски, португалски, арабски.
Песни, създадени по нейните стихове, прозвучаха в живо изпълнение от китаристите Костадин Шотев и Николай Михайлов, а Десислава Йотова и Милчо Петров допълниха внушението на словото с елегантни танци, излъчващи любов, страсти и позитивна енергия.
Весела Димова посочи, че новата й книга е събрала в 280 страници стихове от последните две години. Неслучайно страниците са 280 – това са 10 лунарни месеца, време за сътворението на един човек – от зачатието до рождението, по една страница за всеки ден, разкри авторката.
На финала поетесата подари книга  "Мастило от череши" на всеки от присъстващите и обяви своята благотворителна кауза. При продажбата на екземпляри от предходната й творба „Цветове и думи” ще бъдат събрани средства за издаване актуален каталог за творчеството на един от ярките плевенски художници и скулптори, напуснал рано този свят -  Константин Симеонов – Костика.