Един от любимците на самоковската публика Бранко Миркович се завръща в Рилски спортист. Сърбинът ще бъде част от треньорския екип и ще бъде натоварен с мениджърски функции, съобщава официалният сайт на клуба.
Бранко Миркович пристигна за първи път в Рилски спортист през 2007 година, като се превърна в един от най-постоянните играчи на отбора в продължение на два сезона. Средната му резултатност е 12.7 точки на мач. Доброто му представяне не остава незабелязано от тогавашния хегемон в българския баскетбол Лукойл Академик и гардът подписва със "студентите" през 2009-а. С отбора на Миркович става шампион на България, след което следва трансфер в босненския Игокеа. През 2011 година гардът, който има български паспорт, се завръща в Рилски и сезон по-късно помага на клуба да завърши на трето място в шампионата, след което следват трансфери в беларуския Цмоки Минск, румънския Орадя, естонския БК Калев и други.
Гардът има мачове и за българския национален отбор, тъй като притежава български паспорт. Също така е член и на залата на славата на ВТБ лигата, където оставя ярка следа след седем сезона с екипите на Цмоки Минск и Калев.