Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. д-р Димитър Димитров и китайският посланик в България Дун Сяодзюн откриха Център за управление на дуалната бакалавърска програма с Университета за чуждестранни науки в Тиендзин (TFSU), който ще бъде ръководен от доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедрата "Икономикс". Това съобщи пресцентърът на УНСС. 
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес към участниците в тържествената церемония, която се състоя в УНСС. "Уверен съм, че призванието да мобилизира научноизследователския потенциал на студентите и да заздравява международни връзки с техни колеги от цял свят, ще превърне центъра в предпочитано място за обучение и постигане на качествено ново ниво на познанието", пише в адреса на държавния глава.  
"Ние сме изключително удовлетворени от съвместната си работа. Нашите колеги и студенти знаят, че програмата се осъществява много гладко. Лекциите и комуникацията между преподавателите и студентите също се развиват много добре при спазване на всички стандарти", каза ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.
"От името на китайското посолство в България искам да ви поздравя за успешното провеждане на съвместната дуална програма и да изразя своята благодарност към УНСС за активните усилия по отношение на сътрудничеството между Китай и България в сферата на образованието", отбеляза китайският посланик Дун Сяодзюн. Онлайн се включи с приветствие и ректорът на Университета за чуждестранни науки в Тиендзин Чен Фачун. Той отбеляза, че за неговия университет е чест да си сътрудничи с УНСС, който е най-големият икономически университет в България и в Югоизточна Европа. "Нашият университет има програми в областта на икономиката, правото, изкуствата. Ние имаме установено сътрудничество с 252 университета и институции в 42 страни в целия свят", обясни той.
Целта на бакалавърската програма "Икономика с преподаване на английски език" е да подготвя  квалифицирани икономически специалисти с богати теоретични и приложни познания в областта на икономиката на глобално ниво. Дуалната програма е предназначена за студенти от Китай и е от типа "3+1" - първите три години студентите се обучават в TFSU, а през четвъртата тези от тях, които са положили успешно изпитите си, продължават своето следване в УНСС. 
На тържествената церемония по откриването на центъра присъстваха доц. д-р Михаил Мусов - заместник-ректор по научноизследователската дейност и международното сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова - заместник-ректор по институционалното и бизнес сътрудничеството, и студентските политики, доц. д-р Янко Христозов - главен секретар по международното сътрудничество, който беше и модератор на събитието, Ангел Стойков - председател на Студентския съвет, както и представители на университета в Тиендзин, които се включиха онлайн.