Федерацията по волейбол определи 15 юли като последен срок, в който клубовете с отбори от Суперлигата трябва да подадат заявки за участие в новото първенство.
На този фон, само малко повече от две седмици преди въпросната дата, в „Дунав“ не се случва нищо ново. Напротив - повтаря се добре познатото старо от последните 3-4 години. Не се знае кога ще има заседание на УС, на което да се гласува бюджетът на представителния отбор, няма движение по темата с назначение на нов старши треньор, а оттам отсъства и всякаква възможност да се говори дори за селекциониране на свежи попълнения. 
Да припомним, че Симеон Добрев вече пое към „Нефтохимик“, а Стилиян Асенов подписа с „Черно море“ /Варна/. 
Според запознати за издръжката на тим от Суперлигата ще са нужни минимум 500 000 лева. Става въпрос за оцеляване в дивизията с възможно най-скромни разходи.
Междувременно в социалните мрежи се появи потвърждение от ВК „Дунав“, че бившият старши треньор Пламен Христов ще е наставник на „Черно море“. „Утро“ писа първи на тази тема.
„Както вече стана ясно, пътищата ни с Пламен Христов се разделят. Той пое отбора в изключително труден момент и успя да събере състав, както се казва, в последната секунда. Отборът изигра доста добри мачове под негово ръководство и запази напълно заслужено мястото си в елита на българския волейбол. Ръководството на ВК „Дунав“ изказва огромните си благодарности към Пламен Христов и му пожелава много здраве, късмет и бъдещи успехи!“, се казва в клубното изявление.