Флангови футболист с офанзивни функции и централен нападател са трансферните целите на „Дунав“ преди новия сезон във Втора лига, научи „Утро“. С тези евентуални нови играчи ще бъде сложен край на селекцията.
Дотук русенският отбор се подсили с халфовете Никола Колев, Мартин Петков и Денислав Минчев, защитниците Стоян Предев и Мартин Костадинов. 
„По въпросите на селекцията трябва да разговаряте със спортно-техническия щаб. Водят се разговори с двамата футболисти, но засега няма нищо конкретно“, каза за „Утро“ отговорникът по стратегическите въпроси във ФК „Дунав“ Деян Йорданов.
Преди няколко дни в някои сайтове изтече негово изявление, в което казва, че отборът е обезпечен финансово. Помолен за повече яснота, той каза за нашата медия: „Не твърдя, че над клуба тече рог на изобилието. На този етап положението е стабилно, доколкото може да е такова в тези трудни времена. Никога не се знае какво ще стане утре. Имаме подписани спонсорски договори, надявам се да преминем през идния сезон без никакви сътресения“.
Йорданов подчерта, че клубната заявка за участие на втори дунавски отбор в Трета лига пред Зоналния съвет на БФС във Варна е въпрос на формалност. 
„Мисля, че взехме правилно решение да участваме с такъв тим. Освен това в новия си състав тази Трета лига ще е предизвикателство за младите играчи, тъй като ще се срещнат с отборите на „Черно море 2“, „Лудогорец 3“ и „Спартак 2“ /Варна/. Идеята е да скъсим с година-две прехода на момчетата до мъжкия футбол. Не искам да обиждам никого, но щеше да безсмислено да поддържаме тим в дивизията с юноши старша възраст, където талантите ни щяха да имат „големи“ и предизвестени като резултат мачове с „Девня“ и „Фратрия“ /Вн/. Този втори отбор ще бъде полезен и за футболистите от първия тим. Който от тях остане резерва в даден двубой от първенството на Втора лига, ще може да поддържа ритъм със срещи в Трета“, каза Йорданов.
На въпроса какво е финансовото измерение на идеята „Дунав“ да разполага с втори отбор, той отговори, че „със сигурност разходите ще са повече, но поне ще знаем на какъв етап от развитието са юношите. Ще дадем шанс и на момчета по на 15-16 години“.