Новия център на Спешна помощ в Бяла е пред официално откриване. Очаква се да минат приемателните комисии, след което ще бъде пуснат и ток към сградата в двора на МБАЛ „Юлия Вревска“, в непосредствена близост до стария център. Той е един от малкото почти завършени обекти по големия проект на здравното министерство за обновяване на сградния фонд, апаратурата и линейките в Спешната помощ в страната.
В някои от помещенията вече е доставено частично оборудване, но на места са се появили и дефекти, свързани с бързината на строителите да свършат всичко в срок. На две места е избила влага и има паднала боя, тъй като боядисването е било направено, преди да издъхне основата. Стената е била запечатана отвън и отвътре и при затворени прозорци, докато сградата не е в експлоатация, се е появила влагата. Другият недостатък е, че вратите за шокова зала не са със стопери, каквато е практиката за такива помещения, а това създава затруднения при спешно вкарване на пациент. Надеждите на персонала са, че тези недостатъци ще бъдат отстранени до пускането на новия център.
Първата копка бе направена на 9 февруари 2021 г. в присъствието на тогавашния министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Новата сграда ще заема площ от 140 кв.м и ще бъде оборудвана с модерна апаратура.
До момента екипите на филиала на ЦСМП-Бяла работят в стара сграда, построена още по Руско-турската война, на около 130 години. Тя е поддържана, но е собственост на болницата в Бяла, а новата ще бъде на ЦСМП. Във филиала работят около 30 души, които обслужват близо 80 000 жители.