Неуспешно завърши поредният опит за продажба на фалиралата „Дунавска коприна“, научи „Утро“.  Назначеният от съда синдик Иво Траянов съобщи, че предложения не са постъпили и по тази причина назначеният търг не е проведен.
Имотите на „Дунавска коприна“ включват 39 производствени, складови и административни сгради. В сравнение с предишния неуспешен търг пазарната им цена бе намалена от 10,7 млн. лева на 7,26 млн. лева. На предишната продажба през ноември началната цена бе равна на 8 568 390 лв.
За следващия търг цената ще бъде намалена с още 20 на сто. Теренът и сградите продължават да се продават като едно цяло и купувачът ще трябва да купи всичките 39 сгради или нищо.
„Дунавска коприна“ е в несъстоятелност вече близо три години. През това време синдикът погасява някои от задълженията на предприятието с постъпленията от отдадените под наем сгради. Както споделиха бивши служители на фалиралата тъкачница, голяма част от неизплатените им заплати са изчистени. Тези задължения обаче са разпределени в различни сметки, така че чакането продължава.
Общите задължения на Коприната са към 9 млн. лева. От тях около 6 млн. лева са към държавата, която е привилегирован кредитор. За останалите кредитори ще остане нещо, ако имотите все пак се продадат, и то за сума, надхвърляща дължимото към НАП. „Дунавска коприна“ има и търговски задължения към други фирми.