Тежкоатлетите на ТСК „Русе“ завоюваха 12 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал във втория ден на Държавното лично първенство в Канев Център.  
Бисерка Ангелова стана шампионка в категория до 45 килограма при момичетата до 13 годишна възраст. Тя събра двубой от 54 килограма. Тя спечели и двете движения.
Преслава Йорданова се класира втора в тази категория с 50 кг в двубоя  Тя даде второ постижение в изхвърлянето и трето в изтласкването.  
Руслана Атанасова обра златото в категория до 45 килограма при кадетките до 15 години /92 кг в двубоя/.
Диян Ангелов стана държавен шампион в категория до 61 килограма. Той бе най-силен и в двете движения и приключи с двубой от 190 килограма. 
С три първи места се отчете и Мартин Пенев /категория до 67 кг/. Той изхвърли 84 и изтласка 100 кг. 
 В първия ден щангистите на „Русе“ тръгнаха с 2 златни, 3 сребърни и два бронзови медала. 
Мартин Александров /35/ спечели сребро в изтласкването и бронз в изхвърлянето.
 Георги Иванов се пребори за бронзов медал в двубоя / категория до 45 килограма/. Алекс Мертири завоюва златни отличия в изтласкването и двубоя и сребърен в изхвърлянето /категория до 55 килограма/. Даниел Тодоров се поздрави с с бронзови медали в изтласкването и двубоя /категория до 61 кг/. Мерт Харатоолу спечели сребро в изтласкването и бронзови медали в изхвърлянето и двубоя. 
Треньори на медалистите са Кръстина и Радослав Атанасови, които превърнаха през последните години клуба във водещ български център. 

Златан Ванев: Крайно време беше
и русенци да дадат национален подиум

Известният в близкото минало български щангист Златан Ванев изрази удовлетворение, че Русе е домакин на държавното първенство. 
„Крайно време беше! През последните години шампионатът се провеждаше неизменно в Хасково и Асеновград, Асеновград и Хасково. Като че ли пъпът на българските щанги е хвърлен там! Състезанието върви по ноти в отличния Канев Център“, каза за „Утро“ световният и европейски шампион.
На въпроса как върви дългата му битка да регистрира свой клуб, кметът на Николово отговори: „Ами никак! През миналата година моите състезатели вдигаха за клуба от Бургас, тази - за Сливен! Това е положението!“.