Сърдечен удар зад волана - това е една от версиите за тежката катастрофа, която вчера добави поредната жертва на пътя Русе-Бяла. Лек автомобил опел, управляван от 89-годишен мъж, е пътувал към Русе. След Мидата по неясни причини водачът е загубил управление, колата се е завъртяла и се е ударила със задната си част в насрещно движещия се украински тир. В резултат на удара автомобилът е изхвръкнал извън пътното платно
Водачът на опела е загинал на място, а 80-годишната му съпруга е откарана в болница в тежко състояние. Тя е споделила, че мъжът й е имал проблеми със сърцето и най-вероятно му е прилошало. Украинският шофьор не е пострадал, но е в шок от инцидента.
Още една катастрофа е станала на същия път вчера сутринта, но в района на село Екзарх Йосиф. Български автомобил е предприел изпреварване на румънска кола, като й е пресякъл пътя. При последвалия удар румънският автомобил е излетял извън платното и се е блъснал странично в дърво. За радост тежко пострадали в този случай няма.
Не така обаче е приключила катастрофата между Ряхово и Сливо поле в събота. 21-годишен младеж е изгубил контрол над автомобила си, блъснал се е в дърво и е откаран в болница в тежко състояние. За да го извадят от смачканата кола, се е наложило разрязването й.