Олимпийският вицешампион от Токио 2020 Фред Кърли спечели с най-добър резултат в света за сезона 9.83 секунди на 100 метра по време на сериите на спринта на националното първенство на САЩ по лека атлетика в Юджийн. Изненадващо в сериите при жените отпадна любимката на публиката Ша'Кери Ричардсън.
Световният шампион Крисчън Коулман, който се завърна на пистата през януари след 18-месечно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила, спечели своята серия с 10.08 секунди, а Трейвън Бромел беше най-бърз в другата серия с 10.10 секунди.
"Чувствам се доста прилично. Определено има много неща, от които все още мога да продължа да надграждам", каза Коулман.
Първите трима в Юджийн ще се класират за Ссветовното първенство, което ще започне на 15 юли на същата писта.
Алея Хобс, сребърна медалистка с щафетата на 4 по 100 метра в Токио 2020, постигна най-бързо време в сериите при жените - 10.88 секунди, но Ша'Кери Ричардсън, чиито олимпийски мечти не се сбъднаха заради отстраняване за положителен тест за канабис, започна лошо и завърши пета в своята серия в 11.31 секунди.
Алисън Феликс, най-успешната американска атлетка, спечели бягането на 400 метра с 52.30 секунди. 36-годишната Феликс участва в последния си шампионат преди да се оттегли от спорта.
"Трудно е. Мисля повече в психологически план, отколкото във физически. Емоционално е всичко това", каза Феликс, 21 години от деня, откакто за първи път се състезава на шампионата.
При мъжете златният медалист с щафетата в Токио Майкъл Норман беше най-бърз в сериите на 400 метра с 44.72 секунди.
Световният шампион на 800 метра Донаван Бразиър записа личен рекорд за сезона от 1:46.49 минута.
Двукратната световна бронзова медалистка Аджи Уилсън даде най-бързото време при жените от 2:00.37 минути, докато 20-годишната златна медалистка от Токио Атинг Му и бронзовата медалистка Рейвин Роджърс (САЩ) също продължават напред.
На 400 метра с препятствия при жените олимпийската шампионка и световена рекордьорка Сидни МакЛафлин спечели с 54.11 секунди, като действащата световна шампионка Далила Мухамад пропусна първенството поради контузия.
Олимпийската шампионка на овчарски скок от Лондон 2012 Дженифър Сур обяви, че се оттегля от спорта.
"Казвам сбогом, но не с тъга, а с ентусиазъм, който изпълва сърцето и душата ми", написа тя в Туитър.