Плевенската художничка Майя Ананиева е удостоена с награда за най-добър арт педагог от Международна младежка художествена изложба "Нова Загора 2022". Отличието е присъдено от жури с председател професор Марин Добрев.
"От международния творчески форум са ми връчени единствената награда "Диплом за най-добър преподавател на името на професор Стоян Стоянов", както и "Награда за колекция" и "Диплом за преподавател". Трите отличия са присъдени за изключителната колекция от творби и принос към международния арт форум", каза за БТА Ананиева. Тя е ръководител на плевенската арт школа "Колорит", чиито малки таланти са отличавани от национални и международни художествени конкурси. "Наградите са чест и високо професионално признание за мен", добави художничката.
За индивидуални творчески постижения с "Почетна награда" са отличени шест деца от школа "Колорит" - Алекса Димитрова, Борис Кръстев, Ивайла Петкова, Натали Йотова, Радост Рангелова и София Младенова.
Тази година в Международна младежка художествена изложба "Нова Загора 2022" са участвали художествени школи и училища по изкуствата от 32 страни от различни континенти. Експозицията е наредена в залите на Художествена галерия "Руси Крабиберов" в град Нова Загора. Организатори са "Сдружение Нова Загора" и Студио за изобразително изкуство "Дъга".