„Този спектакъл е направен не с колеги, а с приятели. В този спектакъл всеки участва, защото обича театъра, обича музиката и най-вече джаза. Всеки сам избра какво да пее, какво да сподели с публиката и го направихме наистина от сърце и душа, защото любовта ни към музиката ни прави още по-добри артисти“. Това казва актрисата Евгения Явашева, по чиято идея е създаден музикалният спектакъл „Артисти в джаза“. С него Драматичен театър „Сава Огнянов“ за пръв път ще участва във фестивала „Сцена под звездите“, иницииран от Община Русе на 13 юли от 20.30 часа пред Доходно здание.
В представлението публиката ще види актьорите Евгения Явашева, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев и Надя Банчева. Музиката на живо ще бъде в изпълнение на маестро Страцимир Павлов. 
„Джазът е всяка крачка встрани, която води към ново приключение. Всяка грешно изсвирена нота е вярна, когато знаеш кога да я изсвириш. Така е и с живота, излизаш от релсите на всичко познато, за да откриеш нови неща, да преоткриеш себе си, да промениш представите си за света и да погледнеш живота отстрани. Да си в джаза е всеки път, когато излезеш от зоната си на комфорт. Тогава се случва всичко вълшебно по невероятен начин, тогава импровизираш и включваш всички сетива и инстинкти, които те доближават най-много до твоята истинска същност. Да си в джаза, е състояние на духа, в което душата лети без граници, без посока, но с една велика идея - да бъде свободна. Джазът е любов, а любовта няма ограничения и можеш да пътуваш оттук до Луната само с една песен“, казва още Евгения Явашева.
Билетите за предвидените 150 ВИП седящи места на символичната цена от 5 лева вече са в продажба на касата на театъра или онлайн на официалния му сайт.