На 6 юли е заключителният концерт от тазгодишното издание на Австрийски музикални седмици, съобщават от австрийското посолство. 
Трио "Имерсио" ще свири в музея "Земята и хората". Вира Жук - цигулка, Мариам Вардзелашвили - пиано, и Ирене Кок - виолончело, ще представят музика на Моцарт, Шуберт и Менделсон.
Концертът е с вход свободен. "Можете да подкрепите с вашето дарение изграждането на орган в музея", допълват организаторите .
По думите им трио "Имерсио" е сред най-добрите ансамбли за камерна музика във Виена и е "определението за изискана женска сила в класическата музика", според Times of Malta. Участничките в този мултикултурен ансамбъл са от Украйна, Грузия и Нидерландия. Живеят и работят във Виена.

Триото е имало концерти в 20 страни на четири континента, включително турнета в Япония, САЩ, Канада, Мексико, Тунис и др. За 2020-2022 г. формацията е включена в програмата за насърчаване на млади изпълнители New Austrian Sound of Music на австрийското федерално министерство по  европейски и международни въпроси, и представя музикалната култура и традиции на Австрия по целия свят.
"Имерсио" е носител на наградата през 2016 г. Bank of Austria Prix d Arts (2016). Тясната връзка, която има с музикалната култура на Виена, е изразена в интерпретацията на  произведения на Хайдн, Бетховен и Ф. Шуберт.
Концерти триото ще има и Пловдив - на 5 юли, и Бургас - на 3 юли.