С подкрепата на областната администрация в Шумен се планира в различни училища в региона да бъдат създадени спорни центрове в които учениците ще тренират по желание различни спортове. Това съобщи областният управител д-р Владимир Йолов, след като връчи днес на старши треньора на националния ни отбор по вдигане на тежести Иван Иванов поздравителен адрес и плакет по повод успехите на водените от него състезатели на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана, Албания. 
Иванов каза, че след като приключат ангажиментите му с националния отбор, има планове да се върне в родния си град Шумен, където да продължи с треньорската професия, включително в бъдещите спортни центрове.    
„Децата в ранна възраст имат нужда да им се даде възможност да изберат какъв спорт да практикуват. Трябва да се обединят усилията на училищата, на съответния спортен център и нужните специалисти. След като нямаме спортно училище в Шумен, трябва да го заместим по този начин. Това е модел, който е работещ и в чужбина“, отбеляза Йолов.  
По думите му за реализирането на идеята ще се ангажира областната администрация. „Днес ще определим наш служител, който ще комуникира с Министерството на спорта, ще следи за спортните програми и как можем да помогнем на всички спортни клубове в Шумен да получават точна информация и съдействие за кандидатстване по различни програми. Министерството на сорта отпуска средства и за екипировки, и за ремонтиране на зали. Нашият служител ще съдейства на клубовете за по-тясно сътрудничество с Министерството на спорта“, уточни Йолов.
Започваме преговори с директорите на училища и е възможно още от есента да бъдат създадени спортни центрове в различни учебни заведения. „Не всички ще бъдат подходящи, а където има по-големи салони и зали. Където е налична необходимата инфраструктура ще започнем съвместна подготовка, за да  създадем условия от следващата година да започнат тренировките на учениците по различни видове спорт“, допълни Йолов.