Борбата на турските огнеборци с големия горски пожар, бушуващ край курортния град Мармарис, продължава втори ден с участието на 12 самолета и 45 хеликоптера, съобщи днес турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, позовавайки се на съобщение на министъра на земеделието и горите Вахит Киришчи.
По думите на министъра вятърът се очаква да се засили през деня, но няма да бъде чак толкова силен както вчера.
"Привечер очакваме положителни развития", посочи министърът.
Турските власти съобщиха вчера, че огънят, който принуди евакуацията на десетки къщи в близост до пламъците, е бил частично локализиран. Под въздействието на силния вятър през деня обаче пожарът пак се разгоря, информираха турски медии. 
Огънят пламна във вторник вечерта по неизвестна към момента причина. Той бързо се разрасна, независимо от своевременната намеса на пожарната служба. Подкрепления огнеборци бяха изпратени в района и от съседните окръзи.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган наблюдава вчера от въздуха засегнатия от пожара район, където пристигна с хеликоптер, и бе информиран за хода на борбата с огъня.
Междувременно Главната дирекция на полицията съобщи, че е предприела действия срещу профили в социалните медии, в които били публикувани дезинформации във връзка с пожара. Тези дезинформации се отнасят до твърдения, че не се води борба с огъня, че пожарът е възникнал, за да се разчисти терен за строеж на хотели, или че става дума за саботаж, пояснява Хабертюрк. Установено е, че публикации с хаштаг #marmaris са правени от 22 787 профила, като близо 60 на сто от тях са на ботове.