Патрулка на дознателите към Първо РПУ удари сеат на кръстовището „Борисова“-“Неофит Бозвели“ пообед. От удара в десния заден калник цивилната кола се завъртя на 180 градуса, а задната й броня хвръкна на десния тротоар в посока гарата и само липсата на пешеходци предотврати по-голяма беля. 29-годишна пътничка на задната дясна седалка в сеата изпадна в комоцио. Екип на Спешна помощ я откара в болницата, откъдето след прегледа я освободиха за домашно лечение.
Необичайният инцидент стана в 12.30 часа. Сеатът, шофиран от 52-годишна жена от Помен, вероятно майка на пострадалата, е идвал от Централна гара. По думите на водачката светлината на светофара била зелена, но докато тя навлизала в кръстовището, светнало жълто. Въпреки това продължила и след миг настъпил сблъсъкът с идващата откъм Симовата мелница патрулка. Униформеният зад волана също каза, че е минал на жълта светлина, секунда преди да светне зелената.
По официална информация на ОДМВР виновна за катастрофата е шофьорката на сеата, която влязла в кръстовището на забранена светлина и отнела предимството на патрулката.