Фирмата превозвач по линията Русе-Щръклево постоянно нарушава утвърденото разписание с часове на тръгване, а някои от автобусите не разполагат нито с прозорци нито с климатик, така че пътуването в най-топлите часове от деня е кошмарно. Това се казва в  сигнал, изпратен в платформата на Helpbook.info, адресиран към администрацията на Община Русе. Авторът му посочва и други нередности - грешно издадени билети според маршрута на пътуване, грешни дати, грешни часове, както и отказ от издаване на билет за дете с намаление.
Друг голям проблем според сигнала е, че от месеци разписанието е орязано и няма достатъчно курсове, които да са удобни за хората. Например в делник курсът в 20 часа от Русе липсва, както и в празник липсват 19 часа и 20 часа, които са много важни за работещите. Като цяло празничното разписание е изключително незадоволяващо нуждите на Щръклево предвид неговото постоянно увеличаващо се население. Този проблем се задълбочи и поради факта, че от 1 април т.г. Община Иваново отказа да изпълнява своята квота за обществен превоз на пътници, което допълнително затрудни придвижването и хората са изправени пред невъзможност от това да ходят навреме на работа и да се прибират.
В сигнала се настоява за по-строг контрол от страна на Община Русе върху изпълнението на обществения превоз от страна на фирмата „Метеор“ АД. Търси се и съдействие от областния управител, който да потърси допълнително решение за липсата на курсове от страна на Община Иваново.
Акционерното дружество „Метеор“ е със седалище в Русе, но адресът за кореспонденция в него е в Попово и фирмата е в обхвата на НАП-Търговище.