Докога няма да има откъде да се
мине около училище „Васил Левски“?

Докога няма да има от къде да се мине около училище „Васил Левски“? Докога?
Недялкова

Вероятно говорите за ремонта на ВиК,
срокът за приключване е 29 юни

Здравейте, г-жо Недялкова! Въпросът ви вероятно е свързан с проекта на ВиК-Русе в този район. В момента се извършват строително-монтажни дейности по ул. „Гео Милев“, като временната организация на движение е със срок до 29 юни. От водопреносното дружество ме увериха, че след края на ремонта ще започнат дейности по възстановяване на уличната настилка, като според тях е възможно срокът да бъде удължен предвид пораженията, които бурята на 6 юни нанесе не само там, но и на територията на целия град.
Пенчо Милков,
кмет на община Русе

Пет от седемте пейки на Американското
пазарче са натрошени, направете нещо

Поне от 1 месец не бях минавала през градинката на Американското пазарче, нищо че това място горе-долу ни е квартално, но това което видях днес ме ужаси ! От 7 пейки на сянка 5 бяха потрошени! Това е ужасно , сложете камери, хванете тези които ги чупят, глобете ги и направете или железни пейки, или такива, които не могат да се счупят. Чакам внучета от Германия къде да ги отведа? 
Татята Виронова

Пейките вече са ремонтирани,
предстои доставка на нови

Здравейте! В градинката до т.нар. Американско пазарче наистина е имало повредени пейки, но те вече са ремонтирани и боядисани от служители от ОП „Паркстрой“. В кратки срокове предстои тяхната подмяна с нови след изработването им, за което преди дни подписахме договор с фирмата производител.
Пенчо Милков,
кмет на община Русе

Заради игрището в ОУ „Иван Вазов“
107-годишната ни къща се руши

Кой разреши поставянето на футболни врати в двора на ОУ „Иван Вазов“ и превръщането на двора в футболно игрище? Предпазната мрежа, която не е направена за постоянните удари, които понася стената на нашата къща, я няма от постоянните шутове, които поема. Вследствие на това изолацията и мазилката, която сме направили на нашата 107-годишна къща, е разрушена. Директорката на ОУ „Иван Вазов“ отказва да ме приеме и да разреши проблема. Не знам към кого да се обърна, моля за съдействие.
Александър Йорданов Дюлгеров

Обърнете се към Регионалното
управление на образованието

Уважаеми г-н Дюлгеров, 
Директорите в общинските училища се назначават след конкурс от Регионалното управление на образованието по места. Тъй като нямам правомощия да контролирам дейността на конкретния директор, Ви  препоръчвам да се обърнете към директора на РУО-Русе.
Пенчо Милков,
кмет на община Русе