Отсечката Русе-Бяла е сред 80-те опасни пътни участъка в България, които са установени още преди три години, но работата по тях започва чак сега, през лятото. Това бе съобщено на международната конференция „Визия Нула за Балканите“, организирана от Браншова камара „Пътна безопасност“ преди политическите бури, довели до вода на недоверие срещу правителството.
Предвижда се ремонт на кръговото при Бяла, което още след пускането си беше иронично наречено „тортата“, след като на „глазурата“ й започнала да се качват тирове и леки коли със самонадеяни шофьори. Не е ясно в какво ще се изразява ремонтът, възможно е пътните платна да се разширят за сметка на затвореното в кръга пространство. Такава възможност има и реализацията й носи потенциал да намали инцидентите. Междувременно, заради избухналата правителствена криза, не е ясно и дали въпросният ремонт въобще ще бъде извършен.
Другото опасно кръстовище по пътя Русе-Бяла е това за Пиргово, за чийто ремонт АПИ обяви поръчка. Там излизащите от селото всеки път рискуват да се окажат внезапно пред движеща се с висока скорост кола. Не е ясно дали и тази невралгична точка е включена в програмата за реконструкция и обезопасяване.