Волейболистът на „Дунав“ Симеон Добрев ще продължи кариерата си в „Лукойл Нефтохимик“, съобщи изненадващо сайтът „Бургас Нюз“. Според изданието Симеон дори подписал договор.
„Не знам за парафиран веднага контракт. Имаме устна договорка Добрев да играе като преотстъпен в бургаския клуб през следващия сезон. Ако след края на първентвото колегите желаят да остане при тях, ще трябва да платят трансферна сума“, обясни за „Утро“ помощник-треньорът в „Дунав“ Красимир Миронов.
Според него преминаването на Симеон в „Лукойл“ е логичен ход.
„Не ни е приятно, че ще си тръгне, но нямахме моралното право да го спираме. Все пак става дума за „Лукойл“, отбор, който всяка година се бори за титлата. Истината е, че Симеон имаше оферти от няколко клуба и нивото му наистина е за голям български тим. Неслучайно беше основен посрещач в младежкия национален отбор. При малко повече късмет и при друго стечение на обстоятелствата щеше да бъде повикан и в мъжкия държавен тим, но, сигурен съм, и това ще стане“, каза още Миронов.
На въпроса какво се задава пред „Дунав“, той отговори: „До края на месеца трябва да има яснота по бюджета. Времето върви, необходимо УС е да вземе колкото се може по-бързо решение, за да стартираме селекцията. Миналата година се измъкнахме в посдедния момент като изграждане на отбор, сега се надявам да не е така“.