19 театрални трупи от цялата страна идват на юбилейното 25-о издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ от 25 юни до 3 юли. Пет от съставите са от Русе - клуб „Театър“ театрална трупа „Целият свят е сцена“ при АГ „Гео Милев“, театрално студио „Метафора“ при СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, театрално студио „Маска“ при Общинския младежки дом и детска театрална работилничка „Сладурите“ при Общинския детски център за култура и изкуство. Останалите са от София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Търговище, Лом, Велико Търново и Казанлък.
Жури на фестивала ще бъдат актрисата Нона Йотова, младата надежда на Народния театър София Бобчева и театроведа и дългогодишен драматерг на русенския театър Крум Гергицов. За шеста поредна година фестивалът, организиран от Драматичен театър „Сава Огнянов“ и общинското предприятие „Русе арт“, има и паричен награден фонд в размер на 1500 лева, осигурен от Лайънс клуб „Сексагинта приста“-Русе. 
По време на фестивала в Доходното здание ще има изложби на творби от два национални конкурса за детска рисунка, организирани от Общинския детски център за култура и изкуство. Освен това на 28 юни от 19.30 часа на откритата сцена на кея ще има концерт на формация за модерен балет „Мираж“.