Пясъчен „Мерцедес Понтон“ с варненски номер, произведен през 1956 година, спечели Купата на кмета на тазгодишния парад на ретро автомобили, който в събота събра в Парка на младежта повече от любопитни екземпляри на две и четири колелета. Общото между тях беше, че всички изглеждаха като недокоснати от времето.
След като получи отличието си от Пенчо Милков, собственикът на наградения мерцедес Ангел Желев разказа, че автомобилът е произведен за износ в Йордания, откъдето идва и цветът му.
Фондация „Русе - град на свободния дух“ отличи перфектното волво на Виореу Таше от Румъния, съорганизаторите от Авто-мото клуб „Русчукъ“ сложиха  на върха на листата си мерцедеса на Кирил Николаев от Хасково. Най-важната награда - тази на публиката, зарадва Димо Джамбазов от Бургас и отпътува за морето със спортното му „Рено Алпин“ от 1986 година.
Осмото издание на парада спази и надгради традицията всеки път участниците да изненадват с нежо нова. Сред най-любопитните возила тази година бяха работещ роторен снегорин от 1975 година, немски полицейски „Фолксваген Пасат“ от началото на 80-те години на ХХ век и електрифицирана версия на колата на Фред Флинстоун.