„Това, което мога да кажа за създалата се политическа ситуация е, че почтеността задължава и това е много важно“, заяви вчера в Русе министърът на транспорта Николай Събев.
„Ние разчитаме, че все повече хора, най-вече депутати, ще осъзнаят, че сега е моментът България да продължи да прави тази промяна, за да подреди икономиката си, обществените отношения по един елегантен начин, така че хората да имат бъдеща полза, хората да усетят, че живеят в една все по-нормална държава, във все по-чисти, прозрачни, открити, без вулгарност обществени отношения и това е нашата цел. Аз съм убеден, че в тази посока ще имаме повече съмишленици“, каза още той.
Той коментира и пресконференцията, която спортният министър в оставка и напусналите ИТН депутати дадоха в понеделник.
„Тези хора не казаха - подкрепяме „Продължаваме промяната“, те казаха - ние подкрепяме развитието на България, защото имаме обещания пред българите. И това е много важно. Ние това трябва да разберем - че ще има все повече и повече депутати, които за определен закон, за определени неща, които носят конкретни ползи на българите, ще имат тази политическа отговорност. Разчитаме на родолюбие, това са термини, които досега не са били в нашия политически речник“, каза министърът.