Състезателите на „Юнак“ /Русе/ спечелиха 4 златни, един сребърен и един бронзов медал на държавното първенство по свободна борба за мъже във Велико Търново. В отборното класиране тимът на старши треньора Валентин Ангелов остана на 5 точки след състава на НСА.
Георги Вангелов завоюва титлата в категория до 61 кг. В неговата категория състезателите бяха само петима, така че всеки се срещна с всеки. Георги победи и четиримата си съперници.
Мирослав Киров грабна титлата при 74-килограмовите. В решителната среща той надделя срещу Николай Димитров от „ЦСКА-Янчо Патриков“.
Ахмед Магамаев стана убедителен шампион в категория до 86 килограма. В схватката за златото той разгроми Жулиен Иванов от „Сливен“ с 10:0.
Четвъртата титлата бе спечелена от Ислам Адисов /125 килограма/. В русенски финал Адисов се наложи с 10:1 срещу младия си съотборник Айлин Кудрет.
Стефан Иванов /65 килограма/ се пребори за бронз, а Стилиян Иванов и Нергюн Джинали се класираха пети.
„Като се има предвид, че бяхме без хора в някои категории, второто отборно място е закономерно. Доволен съм от момчетата“, каза за „Утро“ наставникът Валентин Ангелов.
Той коментира накратко и зрелищния финал по-рано между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин, завършил 5:5, но с победа на русенската състезателка, която спечели последната точка и по регламент това й дава предимство.
„Стана много интересна борба. Имаше всичко като техника, атракция, емоции“, каза Ангелов.